A boronafalas ház sajátossága, hogy a fal meghatározó elemei vízszintesen egymásra helyezve fekszenek. A régmúltban elsősorban ácsolatlan, egymás fölé keresztben rakott lapjaikon simára faragott, vagy már mind a négy oldalukon megácsolt gerendákból készült. A gerendavégek szorosan záró átlapolással kapcsolódnak egymásba és a falsarkokon túlnyúlnak. A közbenső falak épp úgy keresztezik egymást, mint a külsők; az ablak- és ajtónyílásokat külön szárfák határolják, melyek általában csapolással kapcsolódnak a könyöklő gerendába és a szemöldökfába. A mai, korszerű boronafalaknál a gerendák közé megfelelő tömítőanyagot helyeznek el.

 • Tartószerkezet

  A teherhordó szerkezet I. o. 20 – 25 cm vastag fenyő gerendákból ál ikercsapos kötéssel, szigeteléssel sarkokon túlnyúló átlapolással.

 • Födémszerkezet
  A boronafalas ház födémszerkezete I. o. a teherhordó falszerkezettel megegyező vastagságú látszó fenyő gerendákból készül, felülről lambéria borítással azon 15 + 5 cm ásványgyapot vagy üveggyapot hőszigeteléssel.
 • Válaszfalak

  A válaszfalak 10/5 cm ácsolt fenyőfa szerkezetűek mindkét oldalon lambéria borítással köztük  ásványgyapot,  üveggyapot szigeteléssel. 

 • Nyílászárók
  A nyílászárók fa szerkezetűek illeszkedve a külső megjelenéshez, homlokzaton hőszigetelő (4-12-4) üvegezéssel. A beltéri nyílászárók fa szerkezetűek MDF ajtólapokkal. Homlokzaton légáteresztő képességük 3. o., -3- szélállóságuk C3, hőátbocsátási képességük Ug= 1,1 W/m2K (üveg) és Uw= 1,1 W/m2K (szerkezet), akusztikai képességük 32 dB. Beltérben akusztikai képességük 30 dB.
 • Külső felületképzés
  A felületvédelem kültéri favédő lazúr festéssel történik a maximális védelem érdekében az időjárás viszontagságai ellen.
 • Belső felületképzés
  A belső festés lambéria falburkolatok esetén megfelelő előkészítés, csiszolás után favédő beltéri vékonylazúrral történik.

 • Padlóburkolatok

  A padlóburkolatok mázas kerámia az alábbi harmonizált műszaki előírások szerinti követelményeknek kell megfelelni: az EN 14411: 2012 csoport BIII melléklet K; 96/603/EK ISO 10545-7; DIN 51 130, DIN 51 097, 11 /1985. (VI. 22.) ÉVMIpM- KM-MÉMBkM együttes rendelet. A mázas kerámia burkolatok hajlító-húzó szilárdsága 32-35 N/mm2 közötti, csúszásgátló tulajdonsága kültérben R9-R11 µ≥0,5-0,7, kültérban fagyálló, törőterhelés ≥1500 N. A laminált padló burkolat EN685 szerinti kopásállósága AC3, ütésállósága IC1, kezdő kopáspontja IP31. 

 • Vízszigetelés
  A vízszigetelés a talajpára ellen 1 rétegű Villas E-PV 4 F/K modifikált bitumenes vastaglemezzel történik. A vizes helyiségeinek használati víz elleni szigetelése kent szigeteléssel (SANIFLEX) készül. 
 •  
  Hőszigetelés
  A hőszigetelés a padlásfödém felett 15+5 cm ásványi szálas vagy üveggyapot hőszigetelés kerül beépítésre.  A padló rétegrendbe BACHL Nikecell EPS 100 standard expandált polisztirol keményhab -4- hőszigetelő lemez kerül, míg a lábazati falak szigetelése 5 cm BACHL NIKECELL XPS zárt cellás hőszigetelő lemezzel történik.
 • Bádogos szerkezetek
  A bádogozás RHEINZINK horganylemezből készül.
 • Kémények
  A kémények Schiedel vagy Leier előre gyártott kéményelemekből falazott szerkezetek, tisztítónyílásokkal tetőn kívül vakolható kéményfejezettel. 
   
 • Tetőfedés
  A tető fedése Leier, Terrán, Bramac, Tondach gyártók által kínált különböző színű  beton tetőcseréppel, zsindely vagy egyedi lemezborítással történik.
 • Épület körüli járda
  Az épület körüli járdák és a gépjármű beálló simított beton térburkolattal vagy térkő rendszerrel készül. Az MSZEN 1339:2003 harmonizált műszaki előírás szerint 2B időjárásálló és 3D fagy- és olvasztósó álló kivitelben 4l kopsásllósági karakterisztikus értékkel.
Menü bezárása
Visszahívást kérek

Visszahívás kérése

Kollégánk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot.